Jemný tvarohový koláč

Loading...
(3.8 / 5)

Kto by nemal rád lahodné koláče? Pripravili sme pre vás recept na vynikajúci ľahký koláč z tvarohu. Príprava je veľmi jednoduchá, zvládne ju úplne každý. Tú chuť si okamžite zamilujete vy aj celá vaša rodina.

Na cesto budete potrebovať:

  • 120 g hladkej múky
  • 120 g cukru
  • 4 vajcia
  • 1 vanilínový cukor
  • 1 prášok do pečiva
  • štipku soli
  • kakao na posypanie

Na plnku budete potrebovať:

  • 250 g jemného tvarohu
  • 120 g cukru
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 1 vanilínový cukor

Ako na to ?

  • Ako prvé si urobíte cesto. Vyšľahajte vajcia s cukrom. Zvlášť v miske si premiešajte všetky suché ingrediencie: múku, vanilínový cukor, prášok do pečiva a štipku soli. Túto zmes postupne pridávajte k vyšlahaným vajciam s cukrom. Pripravte si plech o veľkosti 20 x 30 cm. Vyložte ho papierom na pečenie a pridajte cesto. Korpus pečieme pri teplote 200 stupňov, 10 minút.
  • Počas pečenia si pripravte krém. Najprv si zmiešajte cukor s tvarohom, v druhej miske zvlášť si vyšľahajte smotanu. Následne smotanu postupne primiešajte k tvarohovej zmesi. Keď je cesto upečené, prekrojte ho pozdĺžne na polovicu. Natrite krém a priložte odrezanú polovicu cesta. Následne naneste krém aj na vrch koláča a zasypte kakaom.
  • Koláč môžete ihneď konzumovať. Je vynikajúci a veľmi rýchly, pretože nemusíte čakať kým plnka stuhne. Prajeme vám príjemné pečenie a dobrú chuť.

 (Marianna), golbis.com

Chutil ti tento recept?

komentárov

x