Jemný kysnutý koláč s čučoriedkami

Loading...
(2 / 5)

Recept od pani Milky je famózny. Cesto je ľahučké, vláčne a nebudete veriť, že je kysnuté. Do koláča idú čučoriedky, no pokojne zvoľte maliny, jahody alebo jablká či hrušky. Na víkendové pečenie ideál.

Na Jemný kysnutý kakaový koláč budeme potrebovať:

Cesto

  • 60 dkg polohrubej múky
  • 40 dkg hladkej múky špeciál
  • 2 žĺtka
  • 3 dl oleja
  • 8 dl vlažného mlieka
  • štipka soli
  • 6 PL kryštálového cukru
  • 1 a pol kocky droždia
  • 2 PL kakaa
  • 1 ČL práškového cukru

Plnka

  • 1/2 kg hrudkovitého tvarohu
  • 75 dkg mäkkého tvarohu
  • 6 PL práškového cukru
  • 2 žĺtka
  • 1 zlatý klas
  • 2 vanilky

Postup:

  • Do misy dáme múku, rozdrobíme droždie a pridáme ostatné suroviny okrem kakaa a práškového cukru a premiešame. Teraz pridáme kakao, ktoré sme rozmiešali s práškovým cukrom a dôkladne vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť.
  • Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti. Každú časť rozdelíme na menšiu a väčšiu. Väčšia časť bude mať 2/3 z cesta, menšia 1/3. Väčšiu časť roztiahneme na pekáč, ktorý je vymastený a vysypaný múkou. Cesto je veľmi jemné. Necháme asi 15 minút podkysnúť a dáme tvarohovú plnku. Stačí všetko zmiešať a rozdeliť na polovicu. Následne vyliať na obe cestá.
  • Z 1/3 cesta urobíme mriežky. Môžeme posypať mrveničkou alebo posýpkou. Druhé cesto urobíme tým istým spôsobom. Ja som na tvaroh dala ešte zavárané čučoriedky. Pečieme 25 minút pri 180°C.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x