Tento zapekaný tvarohový dezert si zamilujete, pokiaľ vás vedia dostať do chuťového neba sladkosti nadýchané ako obláčik, pripomínajúce takmer lahodné suflé. Tvarohovo-čokoládová chuť v spojení so vzdušným cestom je tá najlepšia kombinácia pre teplé letné dni.
250 g jemného tvarohu bez hrudiek
100 ml šľahačkovej smotany, prípadne plnotučného mlieka
2 PL hladkej múky
2 PL cukru
1 vajce
50 g bielej čokolády
V jednej väčšej miske si zmiešajte cukor, múku, tvaroh a šľahačkovú smotanu a všetko spolu dobre rozmixujte. Potom pridajte vajce a spolu vyšľahajte do peny. Bielu čokoládu rozdeľte na menšie kúsky a prisypte do tvarohovej zmesi. Tortovú formu si vymastite maslom a tvarohovú zmes do nej vylejte. Pečte v rúre vyhriatej na 200 stupňov približne 30 minút. Ak chcete váš dezert ešte vylepšiť, použite namiesto smotany kondenzované mlieko. Na tanieri sa vám objaví dezert ľahký a sladký ako obláčik. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru