Milujete jabĺčka v spojení s voňavou škoricou? Tento koláčik vás určite poteší. Je extrémne rýchly, chutný a vonia priam božsky. Navyše je to perfektná možnosť, ako niečo rýchlo upiecť, ak vás nečakane prepadne telefonát od známych, ktorí sú o polhodinku u vás na káve.
4 vajcia
125 g polohrubej múky
125 g cukru
½ ČL sódy bikarbóny
½ ČL citrónovej šťavy
500 g jabĺk
½ ČL škorice
200 g kyslej smotany
2 šálky bobuľového ovocia
100 g cukru vyšľahajte s vajíčkami a odložte na chvíľu nabok. Jablká si umyte, odstráňte jadierka a nakrájajte ich na tenšie mesiačiky. Naukladajte ich rovno do maslom vymasteného pekáča a posypte ich škoricou.
Do vajec vyšľahaných s cukrom za stáleho šľahania pridajte múku, citrónovú šťavu, sódu bikarbónu a všetko spolu dobre vymiešajte. Potom cestom zalejte naukladané jablká so škoricou. Koláč dajte piecť do rúry vyhriatej na 180-200 stupňov a pečte približne 20-25 minút. Koláčik by mal byť zvrchu zlatistý.
Medzitým si pripravte vrchnú smotanovú plnku. Smotanu zmiešajte so zvyšným cukrom a bobuľkami ovocia. Keď sa koláč dopečie, navrstvite na vrch cesta smotanu s ovocím a dajte zapiecť pri rovnakej teplote ešte na 5-7 minút. Kontrolujte smotanu špáradlom. Podávajte teplé. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (M), sovkusom.ru