Čokoládový nepečený koláč je vždy veľkým lákadlom, ktorému odolávame naozaj len ťažko. Ak hľadáte dobré recepty na cheesecakey, práve ste jeden našli. Aj keď ho nakrájate po pár dňoch, stále bude cesto vlhké plnka úžasná. Toto je ten najlepší recept pre všetkých milovníkov jednoduchých čokoládových koláčov.
Na čokoládový cheesecake budeme potrebovať:
- 1 balenie maslových keksov
- 100 gramov masla
- 500 gramov nízkotučného tvarohu
- 1 šľahačková smotana
- 300 gramov kvalitnej tmavej čokolády s vysokým obsahom kakaa
Na polevu
- 100 gramov tmavej čokolády
- trochu šľahačkovej smotany
- na ozdobu šľahačka
Čokoládový cheesecake pripravíme nasledovne:
- Keksy dáme klasicky do mixéra a rozmixujeme ich tak, aby nám neostali žiadne celé kúsky. Maslo si roztopíme v mikrovlnke a primiešame ku kesom. Vytvoríme mokrejšiu hmotu, ktorú povtláčame do formy. Takýto korpus si dáme na 7 minút do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Ak chcete úplne nepečený koláč, tento krok môžete aj vynechať. Keksy sa s maslom spoja dobre a ich pečenie nie je nutné.
- Medzitým si vyšľaháme plnku. Čokoládu si roztopíme a tvaroh si vyšľaháme so smotanou. Čokoládu prilejeme k tvarohu a rozmixujeme na krém. Ten vylejeme na upečený korpus a uhladíme. Dáme do chladničky a zatiaľ si pripravíme polevu. Čokoládu roztopíme a zmiešame so smotanou. Vylejeme na koláč a ten necháme chladiť aj cez noc. Ak chcete, na záver ho ozdobte šľahačkou. Dobrú chuť.
Lucia M.