Jednoduchá torta „Caffe Latte“

Loading...
(4 / 5)

Radi pečiete a hľadáte nejaký nový recept? Pred nedávnom sme narazili na tortu „Caffe Latte“, ktorú pripravila šikovná pani a zdieľala ju v skupine Recepty a rady do kuchyne. Okamžite si získal našu pozornosť a zožal úspech. Poďme sa pozrieť, ako ju jednoducho pripraviť.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Grys Kjøkkenskriverier (@gryskjokkenskriverier) on

Budeme potrebovať:

  • 5 vajec
  • 300 gramov cukru
  • 1 a 1/2 deci oleja
  • 300 gramov polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 dcl vlažnej vody
  • 1 PL kakaa

Krém

  • 7 dcl mlieka
  • 6 PL cukru
  • 2 pudingy (najlepšie kávové)
  • 1 maslo
  • 0,5 l smotany na šlahanie

Postup:

  • V miske si najskôr oddelíme bielka od žĺtkov. Bielka spolu s cukrom vyšľaháme a keď máme hustejšiu penu, pridávame po jednom žĺtka. Nakoniec prilejeme olej a vyšľaháme.
  • Do misky si nasypeme múku a prášok do pečiva, dobre premiešame. Prisypeme aj kakao a do tejto suchej zmesi pomaly primiešavame aj vyšľahané vajíčka.
  • Cesto si najeleme do okrúhlej tortovej formy (alebo aj na plech) a pečieme asi 25 minút pri teplote 180 stupňov. Upečený korpus necháme úplne vychladnúť a pustíme sa do prípravy krému.
  • Uvaríme puding a necháme ho vychladnúť. Keď je taký letný, prišľaháme k nemu maslo izbovej teploty a nakoniec do krému po častiach pridáme aj vyšľahanú šľahačku.
  • Ak ste nemali kávový puding, pridajte do mlieka aj instantnú kávu. Korpus si môžeme narezať a naplniť krémom, alebo navrstvíme krém len na vrch. Celú tortu ozdobíme nastrúhanou čokoládou alebo ovocím a dáme ešte na hodinku schladiť, aby sa vrstvy dobre prepojili. Dobrú chuť.

foto: facebook, Lucia M.

Náš tip:

  • Ak chcete, aby bolo aj cesto šťavnaté, predtým, ako naň navrstvíte krém, urobte drobné dierky vidličkou a upečený korpus pokvapkajte uvarenou kávou.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x