Radi pečiete a hľadáte nejaký nový recept? Pred nedávnom sme narazili na tortu „Caffe Latte“, ktorú pripravila šikovná pani a zdieľala ju v skupine Recepty a rady do kuchyne. Okamžite si získal našu pozornosť a zožal úspech. Poďme sa pozrieť, ako ju jednoducho pripraviť.
Budeme potrebovať:
- 5 vajec
- 300 gramov cukru
- 1 a 1/2 deci oleja
- 300 gramov polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 1 dcl vlažnej vody
- 1 PL kakaa
Krém
- 7 dcl mlieka
- 6 PL cukru
- 2 pudingy (najlepšie kávové)
- 1 maslo
- 0,5 l smotany na šlahanie
Postup:
- V miske si najskôr oddelíme bielka od žĺtkov. Bielka spolu s cukrom vyšľaháme a keď máme hustejšiu penu, pridávame po jednom žĺtka. Nakoniec prilejeme olej a vyšľaháme.
- Do misky si nasypeme múku a prášok do pečiva, dobre premiešame. Prisypeme aj kakao a do tejto suchej zmesi pomaly primiešavame aj vyšľahané vajíčka.
- Cesto si najeleme do okrúhlej tortovej formy (alebo aj na plech) a pečieme asi 25 minút pri teplote 180 stupňov. Upečený korpus necháme úplne vychladnúť a pustíme sa do prípravy krému.
- Uvaríme puding a necháme ho vychladnúť. Keď je taký letný, prišľaháme k nemu maslo izbovej teploty a nakoniec do krému po častiach pridáme aj vyšľahanú šľahačku.
- Ak ste nemali kávový puding, pridajte do mlieka aj instantnú kávu. Korpus si môžeme narezať a naplniť krémom, alebo navrstvíme krém len na vrch. Celú tortu ozdobíme nastrúhanou čokoládou alebo ovocím a dáme ešte na hodinku schladiť, aby sa vrstvy dobre prepojili. Dobrú chuť.
foto: facebook, Lucia M.
Náš tip:
-
Ak chcete, aby bolo aj cesto šťavnaté, predtým, ako naň navrstvíte krém, urobte drobné dierky vidličkou a upečený korpus pokvapkajte uvarenou kávou.