Milovníci paštét, ruky hore. Kto z vás ich miluje a kto si veľmi dobre uvedomuje, že kúpiť si ich v obchode nie je práve najsprávnejšie riešenie? Preto si ju môžete jednoducho pripraviť doma, keď máte správny recept.
Na domácu paštétu budeme potrebovať
- kilogram kuracích pečienok
- 100 gramov masla
- 2 červené cibule
- čerstvé bylinky podľa chuti (oregano, tymián…)
- 100 mililitrov suchého bieleho vína
- 1 ČL soli
- 1 ČL mletého čierneho korenia
- 4 PL rozpusteného masla
- 120 mililitrov sladkej smotany
Domácu paštétu si pripravíme nasledovne
- Kuracie pečienky si umyjeme a pokrájame. Na masle si orestujeme obidve na drobno nakrájané cibule, pridáme pečienku a bylinky.
- Pečieme asi 15 minút, podlievame vínom a necháme vychladnúť.
- Keď zmes vychladne, rozmixujeme ju a pridáme soľ, korenie, maslo a smotanu.
- Poriadne premiešame, naplníme poháre a necháme stuhnúť v chladničke.