Jednoduchá domáca majonéza

Loading...
(3.5 / 5)

Chystáte sa tradične na majonézový šalát? Odporúčame si pripraviť domácu majonézu bez vajec, ktorá je hotová do pár minút. Chutí skoro ako tatárska omáčka, hodí sa aj ako dip k hlavnému jedlu. Je výborná a keď ju raz ochutnáte, tej z obchodu dáte navždy zbohom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Consciously Kosher (@consciouslykosher) on

Na jednoduchú domácu majonézu budeme potrebovať:

  • 100 ml trvanlivého mlieka
  • 1 PL horčice
  • soľ
  • citrónová šťava podľa chuti
  • olej 200 až 250 ml

Postup:

  • Do misky si dáme mlieko, horčicu, soľ a citrónovú šťavu. Vezmeme si metličkový mixér a začneme šľahať. Olej prilievame pomaly a po troškách tak, aby sme vyšľahali hustú hmotu.
  • Na koniec majonéza zhustne a stačí ju dať do nádoby, ktorú budeme uzatvárať, ideálne do skleneného pohára. Majonézu uložíme do chladničky, kde nám vydrží aj 5 dní. Ideálna na šalát ale aj k pečeným zemiakom a do sendvičov. Dobrú chuť.
Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x