Chystáte sa tradične na majonézový šalát? Odporúčame si pripraviť domácu majonézu bez vajec, ktorá je hotová do pár minút. Chutí skoro ako tatárska omáčka, hodí sa aj ako dip k hlavnému jedlu. Je výborná a keď ju raz ochutnáte, tej z obchodu dáte navždy zbohom.
Na jednoduchú domácu majonézu budeme potrebovať:
- 100 ml trvanlivého mlieka
- 1 PL horčice
- soľ
- citrónová šťava podľa chuti
- olej 200 až 250 ml
Postup:
- Do misky si dáme mlieko, horčicu, soľ a citrónovú šťavu. Vezmeme si metličkový mixér a začneme šľahať. Olej prilievame pomaly a po troškách tak, aby sme vyšľahali hustú hmotu.
- Na koniec majonéza zhustne a stačí ju dať do nádoby, ktorú budeme uzatvárať, ideálne do skleneného pohára. Majonézu uložíme do chladničky, kde nám vydrží aj 5 dní. Ideálna na šalát ale aj k pečeným zemiakom a do sendvičov. Dobrú chuť.