Jamajka rezy

Loading...
(3 / 5)

Tento obľúbený zákusok sme upravili podľa našich preferencií a výsledok je naozaj skvelý. Zdôraznili sme chuť banánu, citrónu a smotanového krému. Torta vyzerá skvele, dokonca aj chutí skvele a príprava je jednoduchá, aj keď časovo trochu náročnejšia. Každá minúta vynaložená na tento zákusok však stojí za to.

Budete potrebovať:

Cesto:

6 vajíčok

štipka soli

3/4 hrnčeka polohrubej múky

3/4 hrnčeka cukru

2 lyžice kakaa

1 balenie čokoládového pudingu

1 lyžička kypriaceho prášku

Želatína:

3 lyžice citrónovej šťavy

8 lyžíc studenej vody

cukor podľa chuti

4 lyžice kyslého lekváru

8 ks banánov

1 citrón

3 balíčky želatíny

Krém:

400 ml smotany na šľahanie

2 lyžice práškového cukru

50 gramov čokoládovej ryže

1 kopcovitá lyžica želatíny

1/3 hrnčeka horúcej vody

Ďalej budeme potrebovať:

3 lyžice citrónovej šťavy

8 lyžíc studenej vody

cukor podľa chuti

250 gramov mascarpone

150 gramov smotany na šľahanie

1 lyžica cukru

čokoláda na ozdobu

Postup:

Najskôr si oddelíme bielky a žĺtky. Bielky so štipkou soli vymiešame na tuhý sneh. Postupne pridávame cukor a postupne šľaháme. Vzniknúť by nám mala hustejšia pena. Pridáme žĺtky a krátko mixujeme. Nakoniec si v miske zmiešame múku s kypriacim práškom, pudingom a kakaom. Celú zmes po častiach pridávame k vajíčkam a miešame.

Cesto vylejeme na plech, najlepšie je, ak použijete papier na pečenie. Cesto pečieme na 180 stupňoch Celzia až kým sa nám steny neoddelia od plechu. Upečené a vychladnuté cesto rozkrojíme na dve polovice. Jeden plát cesta polejeme pripravenou polevou a teda studenou vodou, citrónovou šťavou a cukrom. Nanesieme lekvár a naň poukladáme na kolieska nakrájané banány. Môžeme ich prekrojiť aj na polovice. Polejeme ich ešte citrónovou šťavou.

Pripravíme si želatínu podľa návodu na obale a nanesieme ju na banány. Medzitým si smotanu na šľahanie zmiešame s cukrom do tuhej šľahačky a pridáme čokoládovú ryžu. Ak nemáte čokoládovú ryžu, v recepte nebude chýbať. Opäť si pripravíme želatínu a pridáme ju k šľahačke. Hmotu navrstvíme na banány a želatínu.

Druhý plát cesta tiež pokvapkáme polevou a položíme ho na prvý plát, na ktorom sú už jednotlivé vrstvy. Medzitým si pripravíme krém s mascarpone. Mascarpone s cukrom a smotanou na šľahanie zvlášť vyšľaháme a nakoniec zmiešame. Hmotu dáme na plát a uhladíme. Vrch môžeme ozdobiť nastrúhanou čokoládou. Koláč musí tuhnúť v chladničke približne 2 hodiny. Dobrú chuť.

 (Lucia M.), zcukrempudrem

Chutil ti tento recept?

komentárov

x