Máte chuť na sladké, no pritom zdravé keksíky? Pripravte si jahodové sušienky, ktoré neobsahujú klasickú múku ani cukor. Pokojne do cesta prisypte aj mak a jahody vymeňte za iné ovocie. Pri podobných receptoch sa fantázii medze nekladú. Na vrch môžete dať oriešky alebo tekvicové semienka. Tieto keksíky sú naozaj vynikajúce.
Na keksy budeme potrebovať:
- 1/3 hrnčeka arašidového masla
- 2/3 hrnčeka kokosového cukru
- 1 vajce
- 1 ČL škorice
- 6-8 ks jahôd
- 1 hrnček mandľovej, kokosovej alebo špaldovej múky
- 2 hrnčeky pomletých ovsených vločiek
- 1/2 ČL sódy bikarbóny
- štipka soli
Postup:
- V miske si najskôr zmiešame múku podľa nášho výberu spolu s pomletými vločkami. Vyberte si múku, akú preferujete, recept sa vám podarí aj s klasickou polohrubou, no my sme chceli trochu zdravšiu alternatívu.
- K múke pridáme škoricu, sódu a štipku soli. V druhej miske si zmiešame arašidové maslo a kokosový cukor. Pridáme vajce a jahodové pyré, resp. rozmixované jahody tak, aby v nich boli aj menšie kúsky.
- Premiešame a pridáme múku s ovsenými vločkami. Vymiešame na hustejšiu hmotu, cesto by malo byť tuhšie, ak je potrebné, pridajte ešte vločky. Na plech si dáme papier na pečenie a vyformujeme placky, ktoré naukladáme vedľa seba. Pečieme pri 200 stupňoch asi 10-15 minút. Dobrú chuť.