Klasickú verziu tiramisu isto pozná nejedna z vás. Skúšali ste ho avšak osviežiť nejakým ovocím? Pridajte ku klasike jahody a verte, že nebudete ľutovať.
120 g cukru
50 ml vody
4 žĺtky
500 g mascarpone
400 ml smotany na šľahanie
20 g želatínového stužovača
140 ml kávy
1 ČL kakaového prášku
200 g podlhovastých piškót
650 g jahôd
3 ČL kakaového prášku
Z cukru a vody si pripravíme sirup. Vymiešame žĺtka a postupne k nim prilievame ešte teplý sirup. Túto zmes mixujeme do vychladnutia. Tento proces trvá približne 10 minút. Rozmixujeme si mascarpone a primiešame ho do žĺtkovej zmesi.
Smotanu vymiešame na takmer tuhú penu a pridáme želatínový stužovač. Takto miešame až kým nemáme úplne hustú penu. Penu následne primiešame do žĺtkovo-mascarponovej zmesi.
Piškóty ponamáčame v káve a ich polovicu poukladáme na dno formy. Na piškóty navrstvíme jahody a 2/3 krému. Na krém poukladáme ďalšiu vrstvu piškót a na koniec navrstvíme krém. Posypeme práškovým cukrom a necháme stuhnúť v chladničke. Dobrú chuť! Pre predstavu to môže vyzerať pred papaním aj nejako takto.
zdroj: babskeveci.sk (Bianka), nosalty.hu