Jablkový obrátený koláč

Loading...
(3 / 5)

Jablkovým koláčom nemôžete nikdy nič pokaziť. Dnes si ukážeme, ako pripraviť trochu vylepšenú klasiku a to obrátený jablkový koláč. Ak chcete upiecť obyčajný koláč, ktorý ale vyzerá ako z cukrárne, vyskúšajte tento recept. Pani Janka ho ozvláštnila pudingovou vrstvou zo Zlatých klasov. Skvelý nápad!

Na jablkový obrátený koláč budeme potrebovať:

  • 1 kg jabĺk
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 škoricový cukor
  • 5 vajec
  • 200 gramov práškového cukru
  • 250 gramov polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 dcl oleja
  • 1 dcl teplej vody
  • 1_2 PL kakaa

Plnka

  • 3 ks Zlatý klas
  • 750 ml mlieka
  • 250 gramov masla
  • 150 gramov cukru

Postup:

  • Jablká si očistíme a postrúhame nahrubo. Zmiešame ich s vanilkovým aj škoricovým cukrom. Na plech si dáme papier na pečenie a naň rozložíme v jednej vrstve jablká.
  • V miske si vyšľaháme žĺtka s cukrom a pridáme vodu a olej. Po častiach pridávame aj múku s práškom do pečiva, kakaom a na záver aj snehom, ktorý sme si vyšľahali z bielkov.
  • Cesto vylejeme na jablká a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 30-40 minút. Po vychladnutí koláč obrátime tak, aby na spodku ostalo cesto a na vrchu boli jablká.
  • Kým nám koláč chladne, pripravíme si plnku. Z mlieka a Zlatých klasov uvaríme puding a necháme ho rovnako vychladnúť. Keď má izbovú teplotu, zašľaháme doň cukor a maslo. Plnku natrieme na jablká a ak chceme, dozdobíme kakaom alebo čokoládou. Koláč ešte dáme vychladiť a môžeme podávať.
Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x