Jablková žemľovka

Loading...
(0 / 5)

Jedlo, ktoré milujú najmä tí najmenší. Urobiť fajnovú žemľovku nie je vôbec zložité. Ak vám ostali staršie rožky, alebo iné pečivo, ktoré nemá kto dojesť, žemľovka je ideálnou voľbou. S fajnovými jablkami najlepšie zo záhrady bude rozvoniavať celý váš byt.

Budeme potrebovať:

30 dl mlieka

1 vajíčko

1 žĺtko

3 rožky

70 gramov masla

300 gramov jabĺk

30 gramov cukru

škorica alebo škoricový cukor

hrozienka

mandle

rum (nemusí byť)

Postup:

Jablká si očistíme od šupky a rožky si nakrájame na tenké kolieska. V miske si rozšľaháme mlieko s vajíčkom a žltkom a v tejto zmesi si namočíme rožky. Do maslom vymastenej misy ich uložíme ako prvú vrstvu. Do misky si nastrúhame jablká a zmiešame ich s cukrom a škoricou, pridáme aj hrozienka a mandle a môžeme aj trošku rumu pre chuť a vôňu. Na vrstvu rožkov teraz dáme vrstvu jabĺk. Vrstvíme tak, aby poslednou vrstvou boli opäť rožky. Celú žemľovku zalejeme zvyškom mlieka a vajíčok. Pečieme v rúre asi na 180 stupňov približne 45 minút. Môžeme podávať aj s bielkovou penou na vrchu. Dobrú chuť.

zdroj titulnej fotky: instagram/instagram, Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x