Indický Dahl z červenej šošovice

Loading...
(4 / 5)

Dahl z červenej šošovice je vynikajúce jedlo obohatené o indické koreniny. Dokonca pôsobí protizápalovo a obsahuje na 100 gramov toľko bielkovín ako kuracie mäso. Teplé korenisté chute zahrejú aj v najväčších mrazoch a kto ešte tento originálny recept neskúsil, určite by to mal napraviť. Pripomína slovenský prívarok, no je to niečo oveľa luxusnejšie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by lisa kitahara | vegan recipes🍡 (@okonomikitchen) on

Na Indický Dahl z červenej šošovice budeme potrebovať:

  • 1 cibuľu
  • 1 cm zázvoru
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 bobkový list
  • 1 PL olivového oleja
  • 1 hrnček červenej šošovice
  • 2 ČL kari korenia
  • 1 ČL kurkumy
  • 3 hrnčeky zeleninového vývaru
  • 1 batat
  • čili paprička
  • 1/2 hrnčeka kokosového mlieka
  • 2 hrnčeky baby špenátu
  • koriander
  • citrón

Postup:

  • Na troške oleja si opražíme nastrúhaný zázvor, pridáme pretlačený cesnak a cibuľu. Restujeme asi 3 minútky. Pridáme šošovicu, koreniny a krátko restujeme.
  • Nakoniec všetko zalejeme vývarom, pridáme kokosové mlieko, na kúsky nakrájané bataty a varíme pod pokrievkou asi 20-30 minút. Tesne pred dovarením pridáme baby špenát a koriander a šťavu z citróna.
  • Nezabudneme vybrať bobkový list. Podávame ako prílohu, prípadne s ryžou alebo si Dahl vychutnáme len tak. Dobrú chuť.
Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x