Dahl z červenej šošovice je vynikajúce jedlo obohatené o indické koreniny. Dokonca pôsobí protizápalovo a obsahuje na 100 gramov toľko bielkovín ako kuracie mäso. Teplé korenisté chute zahrejú aj v najväčších mrazoch a kto ešte tento originálny recept neskúsil, určite by to mal napraviť. Pripomína slovenský prívarok, no je to niečo oveľa luxusnejšie.
Na Indický Dahl z červenej šošovice budeme potrebovať:
- 1 cibuľu
- 1 cm zázvoru
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 bobkový list
- 1 PL olivového oleja
- 1 hrnček červenej šošovice
- 2 ČL kari korenia
- 1 ČL kurkumy
- 3 hrnčeky zeleninového vývaru
- 1 batat
- čili paprička
- 1/2 hrnčeka kokosového mlieka
- 2 hrnčeky baby špenátu
- koriander
- citrón
Postup:
- Na troške oleja si opražíme nastrúhaný zázvor, pridáme pretlačený cesnak a cibuľu. Restujeme asi 3 minútky. Pridáme šošovicu, koreniny a krátko restujeme.
- Nakoniec všetko zalejeme vývarom, pridáme kokosové mlieko, na kúsky nakrájané bataty a varíme pod pokrievkou asi 20-30 minút. Tesne pred dovarením pridáme baby špenát a koriander a šťavu z citróna.
- Nezabudneme vybrať bobkový list. Podávame ako prílohu, prípadne s ryžou alebo si Dahl vychutnáme len tak. Dobrú chuť.