Recepty pani Milky sú mimoriadne obľúbené a v kuchyni vždy vykúzli výbornú sladkú dobrotu. Jej recepty sú pre nás inšpiráciou, pretože sú tradičné a chutné. Ak máte radi hrnčekové koláče plné tvarohu a ovocia, vyskúšajte tento. Dokonca je v ňom aj puding, ktorý koláču vždy dodá krémovosť.
Na cesto
- 2 šálky polohrubá múka
- 1 šálka jemný kryštálový cukor
- 1 šálka mlieko
- 3⁄4 šálky rastlinný olej
- 1 kus prášok do pečiva
- 1 kus vanilkový cukor
- 2 kusy vajcia
- 2 polievkové lyžice kakaa
Plnka
- 500 gramov tvaroh
- 6 PL kryštálový cukor
- 2 vajíčka
- 1 šálka mlieko
- 1 kus vanilkový cukor
- 1 kus vanilkový puding v prášku
- citrónová kôra
- maliny, jahody
Postup:
- Najskôr si pripravíme cesto. Potrebovať budeme hrnček, ktorý má objem 300 mililitrov. V miske vyšľaháme celé vajíčka s cukrom a do peny striedavo pridávame olej a mlieko. V druhej miske zmiešame múku, kakao, prášok do pečiva a preosejeme. Po častiach pridávame do tekutej zmesi a premiešame vareškou.
- Plnku pripravíme nasledovne. V nádobe vymiešame vajíčka s cukrom, prilejeme mlieko, zamiešame tvaroh, pudingový vanilkový prášok , vanilkový cukor a strúhanú citrónovú kôru. Tvaroh sa môže použiť aký máte k dispozícii, ideálne jemný.
- Plech o rozmere 30 x 40 cm vymastíme a vysypeme múkou. Najskôr nalejeme na spodok kakaové cesto, potom naberačkou nepravidelne nalejeme tvarohovú plnku. Je riedka, ale taká má byť, stuhne pri pečení.
- Na tvarohovú plnku dáme ovocie, aké práve máme. Ja som ovocie nepoužila, lebo deti s ovocím nechcú, dala som ho len na vrch. Cesto upečieme. Teplota 180°C asi 30- 35 minút, podľa potreby.
- Cesto by sa malo oddeľovať od bokov plechu, vtedy je upečený. Podľa potreby ho ešte chvíľu nechám vo vypnutej rúre. Po upečení ho polejem čokoládovou polevou a ozdobím ovocím. Necháme úplne vychladnúť a až tak krájame.
Milka R., superRECEPTY