Hrnčekový tvarohovo-čerešňový koláč

Loading...
(3.7 / 5)

Keď chceme vyskúšať nejaký nový koláč, vždy hľadáme nápady u pani Márie, ktorá pečie domáce dobroty, ktoré vždy majú úspech. Čerešne sa na stromoch síce už červenajú, no ešte je na ne skoro. Hneď keď dozrejú, tento koláč musíte vyskúšať.

Na tvarohovo-čerešňový koláč budeme potrebovať:

  • 3 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 hrnček cukru
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 3 vajíčka
  • 1 hrnček mlieka
  • 1 hrnček rozpusteného masla
  • trošku citrónovej šťavy

Tvarohová plnka

  • 500 gramov tvarohu
  • 1 hrnček práškového cukru
  • 1 vanilkový puding
  • 2 vajíčka
  • 1 vanilkový cukor
  • 1/2 hrnčeka mlieka
  • 1/2 hrnčeka masla
  • čerešne

Postup:

  • V miske si spolu vyšľaháme suroviny na cesto. Najskôr šľaháme vajíčka s cukrami a následne pridávame múku s práškom do pečiva, mlieko aj rozpustené maslo. Cesto dobre vyšľaháme a rozdelíme na dve časti. Na plech si dáme papier na pečenie a polovicu vylejeme.
  • Tvarohovú plnku pripravíme tak, že najskôr vyšľaháme bielka s cukrom. Ostatné suroviny vymiešame a po častiach na koniec pridáme aj sneh. Na prvú vrstvu cesta dáme tvarohovú plnku a na vrch opäť cesto. Na vrch idú ešte vykôstkované čerešne.
  • Pečieme pri teplote 180 až 200 stupňov a doba pečenia je cca 40 minút. Upečený koláč posypeme práškovým cukrom a necháme ho vychladnúť. Dobrú chuť.
Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x