Hrnčekový perník s jablkami v ceste

Loading...
(0 / 5)

Perník je klasika, no časom a skúšaním sa prišlo na to, že keď do cesta nastrúhate jablká, je ešte vláčnejšie a jemnejšie. Dokonca ich ani nebudete cítiť. Ak neviete, čo piecť, perníkový koláč je jednoduchý a vždy si na ňom každý pochutí. Na vrch už len polevu a za pár minút máte napečené minimálne na dva dni.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Milan&Monika Fly (Birošiková) (@monikamilanm) on

Na perník s jablkami budeme potrebovať:

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 hrnček trstinového cukru
  • 1 a 1/2  hrnček nastrúhaných jabĺk
  • 3 PL kakaa
  • 1 kypriaci perníkový prášok
  • 1 ČL perníkového korenia
  • 3 vajíčka
  • 3 PL marhuľového džemu
  • hrozienka
  • čokoláda na polevu

Postup:

  • V miske si mixérom vyšľaháme všetky ingrediencie. Pridáme a primiešame nastrúhané jablká. Ak je cesto riedke, trochu ho zahustíme múkou. Cesto si vylejeme na vymastený plech a dáme piecť pri teplote 180 stupňov na asi 30 minút. Po upečení chvíľu počkáme, aby koláč nebol úplne horúci. Na vrch potom natrieme džem a dáme čokoládovú polevu. Dobrú chuť.

Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x