Perník je klasika, no časom a skúšaním sa prišlo na to, že keď do cesta nastrúhate jablká, je ešte vláčnejšie a jemnejšie. Dokonca ich ani nebudete cítiť. Ak neviete, čo piecť, perníkový koláč je jednoduchý a vždy si na ňom každý pochutí. Na vrch už len polevu a za pár minút máte napečené minimálne na dva dni.
Na perník s jablkami budeme potrebovať:
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1 hrnček trstinového cukru
- 1 a 1/2 hrnček nastrúhaných jabĺk
- 3 PL kakaa
- 1 kypriaci perníkový prášok
- 1 ČL perníkového korenia
- 3 vajíčka
- 3 PL marhuľového džemu
- hrozienka
- čokoláda na polevu
Postup:
- V miske si mixérom vyšľaháme všetky ingrediencie. Pridáme a primiešame nastrúhané jablká. Ak je cesto riedke, trochu ho zahustíme múkou. Cesto si vylejeme na vymastený plech a dáme piecť pri teplote 180 stupňov na asi 30 minút. Po upečení chvíľu počkáme, aby koláč nebol úplne horúci. Na vrch potom natrieme džem a dáme čokoládovú polevu. Dobrú chuť.
Lucia M.