Hrnčekové cuketové brownies

(1 / 5)

Kto by nemiloval brownies? Originálny čokoládový koláčik, ktorý nie je suchý, skôr pripomína hutné nedopečené cesto, ktoré je plné čokolády. Zdanie však klame, pretože táto dobrota určite nie je nedopečená, je to len konzistencia, vďaka ktorej si získala pozornosť celého sveta. Na internete nájdete mnoho receptov, dokonca aj na zdravšie verzie. My sme si vybrali spojenie čokolády a cukety.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LENA🌻 (@plantbased_lena) on

Budeme potrebovať:

  • 1 cuketa
  • 1 banán
  • 1 vajíčko
  • 2 hrnčeky mandľovej múky
  • 3/4 hrnčeka kokosového cukru
  • 1/2 hrnčeka kakaa
  • 1 ČL škorice
  • 1 biely jogurt
  • 2 PL kokosového oleja
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • trošku soli

Postup:

  • Cuketu si nastrúhame, mali by nám vyjsť aspoň 2 hrnčeky. Trošku ju posolíme a necháme odstáť asi 15 minút. Potom z nej vyžmýkame všetku vodu a primiešavame k nej popučený banán, vajíčko, mandľovú múku (alebo cícerovú), kokosový cukor, kakao, škoricu, jogurt, olej, prášok do pečiva a trošku soli.
  • Vypracujeme cesto. Ak by ste nemali kakao, môžete pridať namiesto toho asi 100 gramov kvalitnej horkej čokolády s vysokým obsahom kakaa, ktorú si stačí roztopiť v mikrovlnke. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme asi 45 minút pri teplote 180 stupňov. Ak by ešte koláč nebol hotový, nechajte ho dôjsť pri vypnutej a zatvorenej rúre asi 10 minút.
  • Na záver môžete na vrch pridať čokoládovú polevu, no nie je to nutnosť. Nakrájame a podávame. Dobre chutí aj vychladený z chladničky. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x