Jeseň nie je len o hokkaidó tekvici, jablkách a škorici. Samozrejme, že je aj o hubách. V spojení s opekanými zemiakmi im neodolá ani ten najväčší gurmán a nepochybne si vás tento recept získa svojou podmanivou vôňou a chuťou. Stačí sa naučiť pripraviť tento recept, s čím vám samozrejme radi pomôžeme.
500 gramov húb
40 gramov tvrdého syra
1 kyslá smotana
olej
soľ a korenie
cesnak
zemiaky
Zemiaky si nakrájame na hranolky a môžeme ich trochu predvariť. Asi 10 minút v osolenej vode. Medzitým si huby očistíme, umyjeme a taktiež nakrájame. V panvici zohrejeme olej a pridáme huby spolu s pretlačeným cesnakom, soľou a korením. Smažíme približne 15 minút. Na záver pridáme kyslú smotanu a strúhaný syr. Na plech dáme hranolky a na ne hríbovú hmotu. Pečieme 25 minút na 180 stupňoch. Dobrú chuť.
Lucia M.