Hrášok na masle

Loading...
(4 / 5)

Hľadáte originálnu prílohu k mäsu a nemajú to byť zemiaky, hranolky ani ryža? Namiesto pečenej zeleniny, ktorá je rovnako chutná máme pre vás celkom iný tip. Ak máte v mrazničke jeden sáčok s mrazeným hráškom, budete potrebovať maximálne 10 minút času. Túto prílohu si zamilujete a budete ju robiť naozaj často.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lilian Hoh (@hoh.lilian) on

Na Hrášok na masle budeme potrebovať:

  • 2 hrnčeky mrazeného hrášku
  • 40 gramov masla
  • trochu nasekanej čerstvej mäty
  • trochu natrúhanej citrónovej kôry
  • soľ a korenie

Postup:

  • Hrášok naparíme, prípadne necháme rozmraziť. Maslo si roztopíme, zmiešame s mätou a citrónovou kôrou. Hrášok dáme na panvicu, pridáme maslovú zmess a premiešame. Varíme asi 2 minútky, osolíme, okoreníme a odstavíme. Podávame napríklad aj k mäsu, na čerstvý šalát, prípadne k iným hlavným jedlám. Dobrú chuť.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x