Hľadáte originálnu prílohu k mäsu a nemajú to byť zemiaky, hranolky ani ryža? Namiesto pečenej zeleniny, ktorá je rovnako chutná máme pre vás celkom iný tip. Ak máte v mrazničke jeden sáčok s mrazeným hráškom, budete potrebovať maximálne 10 minút času. Túto prílohu si zamilujete a budete ju robiť naozaj často.
- 2 hrnčeky mrazeného hrášku
- 40 gramov masla
- trochu nasekanej čerstvej mäty
- trochu natrúhanej citrónovej kôry
- soľ a korenie
Postup:
- Hrášok naparíme, prípadne necháme rozmraziť. Maslo si roztopíme, zmiešame s mätou a citrónovou kôrou. Hrášok dáme na panvicu, pridáme maslovú zmess a premiešame. Varíme asi 2 minútky, osolíme, okoreníme a odstavíme. Podávame napríklad aj k mäsu, na čerstvý šalát, prípadne k iným hlavným jedlám. Dobrú chuť.