Hrášková polievka

(4 / 5)

Krémová hrášková polievka sa na jeseň hodí dokonale. V úvode poradíme ešte jeden tip. Do tejto polievky pridávame buď opečený starší chlebík na kocky nakrájaný. Ešte ho zvyknem pokvapkať olivovým olejom a pretlačeným cesnakom. Druhou možnosťou je opražená anglická slaninka, ktorá dodá polievke šmrnc. 

Budeme potrebovať:

  • olivový olej
  • mrazený hrášok
  • soľ a korenie
  • 3 strúčiky cesnaku
  • čerstvú mätu
  • čerstvú bazalku
  • šťava z citróna
  • čili
  • maslo
  • parmezán

Postup:

  • Vodu si dáme variť do hrnca a keď nám vrie, pridáme hrášok, pretlačený cesnak, čili a dochutíme korením a soľou. Po asi 10 minútach pridávame čerstvú mätu a bazalku.
  • Polievku rozmixujeme a ak chcete, môžete ju prepasírovať. Ja to však nerobím, je potom trošku hustejšia. Na záver dochutíme aj citrónovou šťavou, ochutnáme a prípadne doladíme chute.
  • Trošku zahustíme maslom, keď ho na záver primiešame do polievky. Podávame posypanú parmezánom. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x