Krémová hrášková polievka sa na jeseň hodí dokonale. V úvode poradíme ešte jeden tip. Do tejto polievky pridávame buď opečený starší chlebík na kocky nakrájaný. Ešte ho zvyknem pokvapkať olivovým olejom a pretlačeným cesnakom. Druhou možnosťou je opražená anglická slaninka, ktorá dodá polievke šmrnc.
Na hráškovú polievku budeme potrebovať:
- olivový olej
- mrazený hrášok
- soľ a korenie
- 3 strúčiky cesnaku
- čerstvú mätu
- čerstvú bazalku
- šťava z citróna
- čili
- maslo
- parmezán
Postup:
- Vodu si dáme variť do hrnca a keď nám vrie, pridáme hrášok, pretlačený cesnak, čili a dochutíme korením a soľou. Po asi 10 minútach pridávame čerstvú mätu a bazalku.
- Polievku rozmixujeme a ak chcete, môžete ju prepasírovať. Ja to však nerobím, je potom trošku hustejšia. Na záver dochutíme aj citrónovou šťavou, ochutnáme a prípadne doladíme chute.
- Trošku zahustíme maslom, keď ho na záver primiešame do polievky. Podávame posypanú parmezánom. Dobrú chuť.
Lucia M.