Existuje niečo lepšie ako varená alebo pečená hovädzinka? Z mäsových pokrmov, ktoré poznáme, asi ani nie. Je to zdravo pripravený kus kvalitného a zdravého mäsa plného železa a mnohých ďalších telu prospešných látok. Tak si ho pripravte aj v tomto jesenno-zimnom podaní. Na zázvore!
1kg hovädzieho mäsa
2 strúčiky cesnaku
3-4 PL sójovej omáčky
½ šálky slnečnicového oleja
30g zázvoru
soľ a korenie podľa chuti
Cesnak a čerstvý zázvor si očistite a pomixujte na kašu, dobre premiešajte. Pridajte sójovú omáčku a olej a mäso v tejto marináde nechajte odpočívať aspoň 30 minút. Mäso potom dajte na pekáč, zalejte ho omáčkou a pečte v rúre vyhriatej na 200 stupňov asi 1 hodinu. Nezabudnite pekáč prikryť alobalom. Po hodine pekáč vyberte a mäso rozkrájajte na menšie kúsky. Potom vráťte mäso do pekáča a pečte bez alobalu 30 minút pri teplote 160 stupňov. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (M)