Hovädzí vývar s hovädzími mäsovými knedličkami

Loading...
(0 / 5)

Dobré domáce knedličky zasa tak často nerobievame. A je to veľká škoda, pretože ide o jeden z najlepších a hádam aj najchutnejších polievkových doplnkov. Pripravte si ju napríklad pri príležitosti novoročného obedu a potešte svojich blízkych vývarom z toho najlepšieho, čo vaša kuchyňa ponúka.

Budete potrebovať:

Na vývar

400g hovädzieho mäsa na polievku (pokojne aj kosti)

1 petržlen

120g mrkvy

1 cibuľu

1 paradajku

2 zemiaky

1 hrnček hrášku

½ ČL mletej červenej papriky

3 bobkové listy

soľ a korenie podľa chuti

Na mäsové guľky

400g mletého hovädzieho mäsa

½ šálky ryže

1 vajce

soľ a korenie podľa chuti

Postup prípravy:

Dajte si zovrieť zhruba 2.5 litra vody, keď bude vrieť, stíšte oheň a vložte do hrnca hovädzie mäso. Varte asi hodinu pri pomalom ohni. Potom si očistite petržlen a mrkvu a nakrájajte ich na kolieska alebo postrúhajte na hrubšom strúhadle. Dajte zeleninu variť k mäsu spolu s bobkovým listom asi na 20-30 minút. Posoľte a okoreňte. Medzitým si pripravte mäsové guľky. Ryžu opláchnite, osoľte a povarte asi 10 minút, potom ju prepláchnite vodou a nechajte ochladiť. Zmiešajte ju s mletým hovädzím mäsom, pridajte vajce a ochuťte zmes. Vyformujte malé knedličky a pridajte ich k polievke. Zemiaky si očistite a nakrájajte na kocky, pridajte ich do polievky. To isté urobte aj s paradajkami a do polievky ich pridajte spolu s hráškom a mletou paprikou. Varte asi 10-20 minút na miernom ohni, kým nebudú knedličky hotové. Prajeme dobrú chuť!

zdroj titulnej fotky: pixabay, ketkes.com (M)

Chutil ti tento recept?

komentárov


@receptik.sk na Instagrame

Načítať viac..
x