Hamiltonová nadýchaná torta so snehovou vrstvou a ovocím

Loading...
(0 / 5)

Sladkému pokušeniu v podobe tejto torty odolá len málokto. Nejde o typickú maslovú tortu, ale o tortu s vrstvami sladkého snehu. Keď ju raz skúsite upiecť, verte, že ju budete pripravovať pravidelne. Nie je náročná, no odporúčame pri príprave dodržiavať všetky pokyny.

Budete potrebovať:

Na cesto

6 žĺtkov

150 g masla

150 g práškového cukru

180 g hladkej múky

1 ČL prášku do pečiva

Na snehové vrstvy

6 bielkov

180 g práškového cukru

1 ČL škrobovej múčky

1 ČL citrónovej šťavy

50 g mandlí (najlepšie mandľové vločky)

Na plnku

250 ml šľahačkovej smotany

6 PL práškového cukru

450 g bieleho smotanového jogurtu

20 g práškovej želatíny

100 ml vody

300 g ľubovoľného ovocia

Postup prípravy:

Ako prvé si pripravte cesto. Žĺtky vymiešajte s cukrom, pridajte mäkké maslo, múku a prášok do pečiva. Všetko dobre premiešajte a rozdeľte na dve časti, pretože budete piecť dva korpusy. Prvú polovicu cesta vylejte do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie. Cesto ešte nedávajte piecť.

Vyšľahajte si z bielkov tuhý sneh, ešte pred šľahaním do nich pridajte citrónovú šťavu, cukor aj škrobovú múčku. Polovičnú dávku z tvrdej peny opatrne uložte na cesto. Posypte ju mandľovými vločkami a dajte piecť. Pečte vo vyhriatej rúre pri teplote 160 stupňov približne 35 minút. Po upečení nechajte prvú časť torty dobre vychladnúť.

To isté spravte s druhou polovicou cesta a s druhou polovicou bielkovej peny.

Medzitým si pripravte plnku. Zmiešajte jogurt, práškový cukor a smotanu na šľahanie vyšľahajte do tuhej šľahačky. Tú zmiešajte s jogurtovým krémom. Pripravte si želatínu podľa návodu na balíčku. Potom ju ihneď zmiešajte so smotanovo jogurtovým krémom.

Pripravte si tortovú formu v ktorej ste piekli cestá. Spodný diel dajte na dno tortovej formy. Na upečenú bielkovú penu dajte krém a nasypte naň kúsky ovocia. Prikryte to druhou časťou cesta a bielkovej peny a jemne pritlačte, aby sa torta v strede zlepila. Dajte stuhnúť do chladničky aspoň na 3-4 hodiny, ideálne na noc. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (Monika), nosalty.hu

Chutil ti tento recept?

komentárov

x