Halušky s kyslou kapustou

Loading...
(0 / 5)

Znamená aj pre vás toto jedlo spomienku na staré časy a víkendy u babky? Ak nemáte radi klasické bryndzové halušky, možno kapustová alternatíva je to pravé orechové. Jednoduchá a tradičná príprava podľa receptu od pani Vierky.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vladimíra Chovan Filkorová (@vladenka_filkor) on

Na halušky s kapustou budeme potrebovať:

  • bravčovú masť
  • cibuľku
  • 1 kg kyslej kapusty
  • 4 zemiaky
  • vajce
  • hrubá múka
  • soľ a korenie
  • červená mletá paprika
  • opražená slanina

Postup:

Na masti orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, posolíme ju len jemne a pridáme červenú papriku. Následne vložíme kyslú kapustu, ktorú si môžeme ešte pokrájať a zalejeme troškou vody. Dusíme pod pokrievkou asi 25 minút, kým nie je kapusta mäkká.

Halušky si pripravíme klasicky. Uvarené zemiaky v šupke očistíme, postrúhame a pridáme vajce, soľ a prisypeme múku. Múky použijeme toľko, aby bolo cesto hustejšie. Vo väčšom hrnci si necháme zovrieť vodu a nahádžeme halušky. Keď nám vyplávajú, sú hotové. Potom ich len premyjeme a zmiešame s kapustou. Dochutíme a podávame so slaninkou. Dobrú chuť.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x