Milujete sladké, ale nechce sa vám hodiny vypekať? Možno vám pomôže jeden z receptov našich starých mám, napríklad na šťavnatú a jednoduchú štrúdľu.
Na babičkinu štrúdľu budeme potrebovať
- 500 gramov hladkej múky
- polovica prášku do pečiva
- 200 gramov smotany na šľahanie
- 2 celé vajíčka
- 2 PL octu
- štipka soli
- mak
- višne
- škoricový alebo vanilkový cukor
Babičkinu štrúdľu si pripravíme nasledovne
- Zmiešame si dokopy múku, prášok do pečiva, soľ.
- Potom si zmiešame osobitne vajíčka, smotanu na šľahanie a ocot.
- Postupne primiešavame suché ingrediencie, aby sme mali vypracované cesto.
- Potom plníme plnkou. Môžeme dať mak a višne, poprípade jablká. Posypeme cukrom. Vynikajúce sú aj jablká. Zvinieme a pečieme do zlata pol hodinu na 180 stupňov.
- Pred pečením potrieme vajíčkom alebo rozpusteným maslom.
- TIP: Ak je plnka príliš mokrá, pridáme strúhanku.