Príprava jedla na grile, ktorý navyše nie je elektrický, ale je na uhlie, či na drevo, je vždy fantastická nielen prirodzeným opečením, ale aj špecifickou chuťou. Ak zbožňujete nové veci, potom by ste mali rozhodne skúsiť tento grilovaný recept na cibuľu a slaninku. To, čo budete jesť, vo vás zanechá silný dojem. A veľa fantastickej vône.
6 veľkých cibúľ
6 plátkov slaniny
150 g strúhaného syra
soľ a korenie podľa chuti
Cibuľu si ošúpte a očistite a zrežte vrchole, no len toľko, koľko musíte. Do celej cibule urobte zvrchu zárezy približne do dvoch tretín tak, aby spodok cibule ostával pevný a držal pohromade. Každú cibuľu osoľte a okoreňte a navrch dajte plátok slaniny. Dajte na gril a grilujte približne polhodinu. Cibuľa sa začne po chvíli roztvárať a vytvorí tak krásne kvety. Zároveň sa opečie aj zvnútra, takže bude fantasticky chrumkavá. Po polhodine cibuľu posypte strúhaným syrom a nechajte ešte 10 minút nad ohňom, aby sa roztopil. Cibuľu môžete pokojne naplniť aj kuracím, alebo bravčovým mäsom. Urobte si večeru, ktorá bude nielen chutná, ale aj krásna. Prajeme dobrú chuť!
Lucia M.
Takéto cibuľky si môžete pripraviť aj na plechu v rúre. Pečte ich na 180 stupňov asi 25 minút. Na posledných 5-10 minút zapnite gril alebo zvýšte teplotu.