Zdravá a chutná príloha je základom každého dobrého hlavného jedla. Anglická zelenina sa hodí k červenému mäsu, ku grilovanému kuraciemu stehnu a aj k rybám, vajíčkam na rôzne spôsoby, či ku grilovanému hermelínu. Ak ste ju zvykli pripravovať na masle, máme pre vás ešte jeden tip na prípravu. Grilovaná chutí rovnako dobre a ani maslo nemusíte vynechať, pridáva sa však až na záver.
Budeme potrebovať:
- baby mrkvičky
- brokolicu
- karfiol
- zelené fazuľky
- a pokojne aj iné druhy zeleniny (paprika, tekvica, cuketa, baklažán, cvikla..)
- maslo
- soľ, korenie
- trošku balzamika
Postup:
- Zeleninu si očistíme, pokiaľ máme mrazenú, máme o robotu menej. Na plech si dáme papier na pečenie a zeleninu rozložíme. Osolíme, okoreníme a prípadne môžeme pridať čerstvé bylinky ako koriander, bazalka, rozmarín alebo tymián a kto má rád, aj trochu čili.
- Všetko spolu premiešame a ak nebudeme pridávať maslo, pokvapkáme zeleninu olivovým olejom. Dáme ju piecť asi na 30 minút do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Ak máme na rúre funkciu grill, zapneme ju na posledných 10 minút.
- Pred dopečením môžeme pridať na kúsky nakrájané maslo, aby chytila ten správny šmrnc. Podávame ju teplú, dochutenú balzamikom, prípadne pár kvapkami citróna. Dobrú chuť.
Lucia