Griláž

Loading...
(3.7 / 5)

V mnohých domácnostiach sa na Vianoce alebo veľkonočné sviatky pripravuje viac druhov koláčov. Medzi obľúbené patrí samozrejme aj griláž. Jemná oblátka a karamelová plnka. Niekto ich dokonca aj omáča v čokoláde. Tento recept je overený a doma ho pripravujeme už roky!

Budeme potrebovať:

200 gramov kryštálového cukru

1 hera

1 salko

150 gramov pomletých vlašských orechov

1 balíček tortových oblátok

Postup:

Cukor si vysypeme do hrnca a začneme ho zahrievať na miernom ohni. Po pár minútach miešania sa nám vytvorí karamel. Keď je cukor v tekutom stave, pridáme heru a miešame. Na záver primiešame pomleté orechy a hneď za nimi salko. Za stáleho miešania ešte zahrievame, aby sme dostali konzistenciu hustého krému. Následne naplníme oblátky a dobre ich zaťažíme, napríklad knihami. Ja ich skladujem na balkóne. Ak my náhodou ostane čokoláda, niektoré ešte z polovice omočím a nechám stuhnúť. Dobrú chuť.

 (Lucia M.)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x