Francúzsky koláč s jahodami

Loading...
(0 / 5)

Na dno formy len vysypte ovocie, zalejte cestom a pečte. Najrýchlejší ovocný koláč na svete je hotový v priebehu niekoľkých minút a vy si môžete pochutiť na lahodnom cestíčku a sladkých jahodách. O tomto sme vždy snívali!

Budete potrebovať:

500 g čerstvých jahôd

100 g hladkej múky

60 g práškového cukru

10 g soli

200 ml mlieka

4 vajcia

50 g masla

Postup prípravy:

Múku, cukor a štipku soli zmiešajte v miske, pridajte mlieko a dobre premiešajte, aby v ceste neostali hrudky.

takprosto.cc

Pridajte vajíčka a všetko spolu dobre vyšľahajte.

takprosto.cc

V mikrovlnke si zatiaľ nechajte roztopiť maslo, potom ho vychladnuté pridajte k cestu a naposledy dobre zamiešajte.

takprosto.cc

Jahody si očistite a dôkladne umyte a osušte. Naukladajte ich na dno tortovej formy, ktorú si predtým vymastite maslom, alebo ju vyložte papierom na pečenie. V tomto prípade však odporúčame skôr maslo.

takprosto.cc

Jahody zalejte cestom a pečte v rúre vyhriatej na 200 stupňov približne 15-20 minút do zlatista. Potom teplotu znížte na 180 stupňov a pečte ďalších 30-40 minút. Po upečení podávajte ešte teplé posypané práškovým cukrom. Prajeme dobrú chuť!

takprosto.cc

zdroj: babskeveci.sk (Monika), takprosto.cc

Chutil ti tento recept?

komentárov

x