Na dno formy len vysypte ovocie, zalejte cestom a pečte. Najrýchlejší ovocný koláč na svete je hotový v priebehu niekoľkých minút a vy si môžete pochutiť na lahodnom cestíčku a sladkých jahodách. O tomto sme vždy snívali!
500 g čerstvých jahôd
100 g hladkej múky
60 g práškového cukru
10 g soli
200 ml mlieka
4 vajcia
50 g masla
Múku, cukor a štipku soli zmiešajte v miske, pridajte mlieko a dobre premiešajte, aby v ceste neostali hrudky.
Pridajte vajíčka a všetko spolu dobre vyšľahajte.
V mikrovlnke si zatiaľ nechajte roztopiť maslo, potom ho vychladnuté pridajte k cestu a naposledy dobre zamiešajte.
Jahody si očistite a dôkladne umyte a osušte. Naukladajte ich na dno tortovej formy, ktorú si predtým vymastite maslom, alebo ju vyložte papierom na pečenie. V tomto prípade však odporúčame skôr maslo.
Jahody zalejte cestom a pečte v rúre vyhriatej na 200 stupňov približne 15-20 minút do zlatista. Potom teplotu znížte na 180 stupňov a pečte ďalších 30-40 minút. Po upečení podávajte ešte teplé posypané práškovým cukrom. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (Monika), takprosto.cc