Francúzska palacinková torta

Loading...
(3 / 5)

Torta vyzerá úžasne, ešte lepšie chutí a aj keď sa môže zdať, že je náročná na prípravu, v skutočnosti je jednoduchšie, než by ste si vôbec vedeli predstaviť. Len napečiete palacinky, pripravíte plnku, dáte všetko na seba a hotovo. Keď ju ochutnáte, budete ju pripravovať pravidelne.

Budete potrebovať:

850g polohrubej múky

5 vajec

900ml mlieka

200g masla

100g práškového cukru

4 PL škrobu

1 balíček vanilkového cukru

400g kondenzovaného mlieka

Postup prípravy:

Najprv si pripravte cesto. Vyšľahajte 80g masla s cukrom, pridajte 2 vajcia, vymiešajte a prilejte 300ml mlieka a opäť vymiešajte. Zmiešajte polovicu dávky múky a polovicu dávky škrobu a primiešajte k zmesi masla a mlieka. Potom za stáleho miešania dosýpajte zvyšok múky. Nechajte cesto 20-30 minút v teple odpočívať. Vymiesené cesto zrolujte a rozdeľte na 20 rovnakých častí. Tie potom vyvaľkajte na tenkú palacinku s priemerom asi 22 cm, prípadne podľa veľkosti tortovej formy.

Palacinky dajte piecť do rúry vyhriatej na 170 stupňov na cca 4-5 minút, kým neostanú zlatisté.

Medzitým si pripravte krém. V hrnci si zmiešajte zvyšok mlieka, pridajte vanilkový cukor a priveďte do varu. Zvyšné vajcia vymiešajte s ostávajúcim škrobom a miešajte, až kým sa nezmení konzistencia zmesi, potom k nej za stáleho šľahania vajec prilejte opatrne a pomaly horúce mlieko. Rýchlo miešajte.

Dajte zmes na oheň a varte, kým nezhustne. Na záver pridajte do hrnca zvyšné maslo a kondenzované mlieko a vymiešajte hustý krém. Nechajte ho vychladnúť. Potom každú upečenú palacinku krémom potrite a naukladajte jednu na druhú do tortovej formy. Vrch torty ozdobte podľa chuti a dajte zachladiť. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (M)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x