Dostali ste chuť na šúľance ale odrádza vás náročnejšie zemiakové cesto a možno fakt, že nezapadajú do vášho zdravého jedálnička? Vyskúšajte tieto tvarohové, chutia výborne.
- 500 gramov hrudkovitého tvarohu
- 3 vajíčka
- 60 gramov mandľovej alebo kokosovej múky (prípadne špaldovej alebo inej)
- 30 gramov psyllia (vlákniny)
- štipka soli
- mletý mak
- sladidlo
Postup:
- V miske si zmiešame všetky suroviny na cesto a vypracujeme tuhé jednotné cesto. Necháme ho chvíľu postáť, aby psyllium nasiaklo všetku vlahu a vytvorilo hustú konzistenciu.
- Z cesta klasicky vyšúľame rukami šúľance a dáme ich do vriacej vody. Keď nám vyplávajú, sú hotové. Potom ich už na tanieri dochutíme makom, kto chce môže pridať sladidlo a aj roztopené maslo. Ja ich niekedy posypem makom, ktorý som si zmiešala so škoricou a polejem troškou medu. Dobrú chuť.