Obľúbené sladké jedlá sa neustále snažíme nahradiť zdravšou alternatívou. Keď Barborka z blogu ReBarbora vegan blog zdieľala fotografiu svojich domácich šúľancov, bolo rozhodnuté. Pripravíte si ich ľahko, z obyčajného tofu. Inšpirovali sme sa aj my, aj keď nie sú úplne vegan. Ak konzumujete aj živočíšne produkty, pokojne ich zalejte maslom a cukor vymeňte za med.
- 3 balenia klasického tofu
- 550 gramov špaldovej hladkej múky (môže byť aj pohánková)
- 50 gramov kokosového cukru (alebo trstinového)
- štipka soli
- mletý mak
- maslo
Postup:
- Tofu si najskôr v utierke osušíme a potom si ho rozmrvíme do misky. Pridáme múku, cukor a štipku soli. Vypracujeme hutné cesto, ktoré sa nám nebude lepiť.
- Potom z cesta vypracujeme ručne malé šúľance a dáme ich variť do vriacej vody na 8 minút. Následne ich zasypeme makom, môžeme ešte osladiť a kto chce, zaleje ich aj maslom (je aj vegánska alternatíva). Dobrú chuť.