Za chvíľku príde obdobie, kedy budete môcť vymeniť skleníkovú zeleninu kúpenú v obchodoch za svoju domácu. V našich zemepisných šírkach sa najviac darí paradajkám, uhorkám a napríklad reďkovke. To všetko sú druhy zeleniny, ktoré sú ideálne do šalátov. Dnes si pripravíme uhorkové šaláty na rôzne spôsoby, ktoré sú ideálne pri dodržiavaní diéty a samozrejme, obsahujú veľa vody a každého osviežia.
Šalát s uhorkami, vajíčkami a avokádom
- Tento šalát je veľmi zdravý, výživný a poriadne vás zasýti. Vajíčka sú veľmi sýte, takže si ich pokojne doprajte aj viac. Navyše, môžete použiť domácu bazalku a rôzne oriešky ako napr. kešu, arašidy alebo píniové oriešky.
Mrkvovo-uhorkový šalát
- Tento typ šalátu môžete servírovať ako predjedlo alebo ako prílohu ku grilovanému mäsku. Stačí postrúhať mrkvu, uhorku, cibuľku a pridajte koreniny podľa chuti.
Zeleninový šalát
- Tento šalát určite všetci dobre poznajú. Pridať do neho môžete naozaj čokoľvek od paradajky cez cibuľu až po kukuricu. Je to len a len na vašej chuti. Avšak, nezabudnite na uhorku, ktorá celý šalát osvieži.
Hráškovo-uhorkový šalát
- Tento šalát vám môže pripadať nezvyčajný, avšak na východe je to klasika. Šalát sa skladá z nakrájaných uhoriek a nakladaného hrášku. Samozrejme nakoniec sa pridá pár lyžíc kyslej smotany, ktorá ingrediencie spojí.
Vajíčkovo-uhorkový šalát s kuracím mäsom
- Opäť ďalší veľmi jednoduchý šalát, ktorý vás však dostatočne zasýti. Nechajte uvariť vajíčka, nakrájajte ich na kocky, pridajte uhorky, grilované mäso a pár lyžíc majonézy.
Uhorky na čínsky spôsob
- Recept na tento uhorkový šalát pochádza z Číny. Je veľmi netradičný, no zaujímavý. Ku nakrájaným uhorkám pridajte sezamový olej, sójovú omáčku, chilli a korenie.
Šalát s jablkami
- Týmto šalátom za pár minút do tela dostanete potrebné množstvo vitamínov a minerálov. Kapusta, ktorú obsahuje normalizuje štítnu žľazu, obličky a pečeň. Jablká naopak zlepšujú metabolizmus. Zeler a uhorka spomaľujú proces starnutia.
Nakladané uhorky
- Nakladané uhorky sú klasikou skoro v každej domácnosti. Mnohí ľudia si ich nakrájajú len tak doma pri pozeraní televízie iní ich konzumujú ako prílohu k obľúbených jedlám.
Gabriela, sovkusom.ru