Fitness omáčka bolognese

Loading...
(5 / 5)

Slávna bolognese omáčka, ktorú snáď poznajú v každom kúte sveta. Na cestovinách chutí vždy úžasne, no mnohí si myslia, že je pomerne kalorická a pri diéte sa nehodí. Dnes si uvaríme verziu, ktorá je veľa zdravšia a je úplne v poriadku si ju občas dopriať.

Budeme potrebovať:

1 balenie mletého mäsa

3 strúčiky cesnaku

1 dcl červeného vína

paradajkové pyré (1 balenie)

menšia cuketa

väčšia mrkva

polovica tekvice hokkaido

menšia cvikla (nemusí byť)

soľ a korenie

vývar alebo voda

kokosový alebo olivový olej

Postup:

Zeleninu si očistíme a nakrájame na malé kocky. Následne očistíme aj cesnak a pripravíme si väčšiu panvicu alebo hrniec. V hrnci necháme roztápať kokosový olej a ako prvé dáme mäso. Počkáme, kým sa nám sfarbí a pustí šťavu. Následne pridáme pretlačený cesnak, soľ, korenie a keď sa nám to celé chvíľku varí, podlejeme mäso červeným vínom. Počkáme, kým sa vyparí a k mäsu pridáme všetku nakrájanú zeleninu. Dusíme asi 10 minút pod pokrievkou ale na najmenšom ohni.

Pridáme paradajkový pretlak a ochutnáme, v prípade potreby dochutíme soľou a korením, prípadne chilli. Následne to trochu ešte podlejeme vývarom alebo aj čistou vodou a necháme variť opäť na najslabšom a pod pokrievkou asi 1 hodinu, ja nechávam niekedy aj dlhšie, aby bola zelenina skoro až rozvarená. Podávame s cestovinami podľa vlastného výberu.

zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x