Cestoviny sú sacharidové jedlo čo znamená, že obsahujú veľa sacharidov, samozrejme múku, ktorá sa v našom tele najviac ukladá v podobe tuku. Dnešné jedlo však nie sú cestoviny v tom pravom slova zmysle. Osobne ich nazývam „necestoviny“, pretože sú vyrobené zo strukovín, tieto konkrétne 100% zo šošovice. Podobné cestoviny-necestoviny zakúpite už aj v našich obchodoch so zdravou výživou, no nájdete ich aj v známych reťazcoch. Pripravili sme ich s paradajkovou omáčkou a hráškom.
Budeme potrebovať:
cestoviny zo strukoviny
1 balenie pasírovaných paradajok
čerstvú bazalku
1 PL medu
4 strúčiky cesnaku
soľ a korenie
hrášok
maslo
čierne olivy
Postup:
Cestoviny si najskôr klasicky uvaríme podľa návodu. Do iného hrnca si dáme pasírované paradajky, pridáme soľ a korenie, 1 PL medu, pretlačený cesnak, nasekanú bazalku a čierne olivy.
Povaríme asi 5 minút, kým nám omáčka nezačne vrieť. Následne odstavíme a zmiešame s cestovinami. Ja som si k nim pripravila ešte hrášok na masle, ktorý som rýchlo orestovala a dochutila soľou a korením. Na tanieri stačí zmiešať a môžete sa do nich pustiť. Dobrú chuť.