Fit cuketové rezance

(5 / 5)

Na cuketu nedajú mnohí dopustiť. Ide o zdravú zeleninu, ktorá obsahuje nielen zdraviu prospešné látky, no poteší aj ľudí, ktorí si strážia postavu. Nepohrdnú ňou ani tí, ktorí majú vyberané chute, pretože cuketa sa dá pripraviť na množstvo spôsobov a každý si nájde svoj obľúbený recept. V tom nasledujúcom vám povieme, ako si vďaka cukete môžete pripraviť nízkokalorickú večeru či teplú prílohu k mäsu. Hodí sa aj ako teplý šalát na grilovačku či rýchle občerstvenie, ak chcete len niečo ľahké a diétne. Jedlo, ktoré je hotové expresne rýchlo a potrebovať naň budete len chutnú zeleninu.

Iste ste už robili vyprážanú cuketu, ktorá je lahodne chrumkavá. Ak sa chcete vyhnúť prebytočnému oleju a kalorickej verzii, skúste si pripraviť tento fit pokrm z cuketových rezancov. Šťavnatá a dokonale vyvážená chuť tohto jedla, ktoré si isto zaslúži miesto vo vašom jedálničku.

Budeme potrebovať:

2 cukety

1 veľká mrkva

1 strúčik cesnaku

2 polievkové lyžice olivového oleja

soľ podľa chuti

čierne korenie podľa chuti

trošku koriandru

Postup:

Cuketu poriadne umyte, pretože ju budeme potrebovať aj so šupkou. Rozrežeme ju pozdĺžne na polovicu a následne ju nebudeme krájať nožom ale škrabkou na zeleninu. Pomocou nej postupne oddeľujte tenké pásy cukety, až spotrebujete oba kusy. Mrkvu tiež očistíme a a buď nakrájame na tenučké pásiky alebo ju rovnako škrabkou rozdelíme na rezance. Následne si pripravíme panvicu, na ktorej si rozohrejeme olivový olej. Do panvice potom pridáme cuketové rezance a smažíme asi minútu a pol za občasného premiešania. Následne k nim pridáme mrkvové rezance a rovnako restujeme asi minútu a pol. Sem-tam premiešame. Následne si cesnak nakrájame na úplne tenučké plátky a pridáme ho k zelenine. Pridáme aj soľ, mleté čierne korenie a koriander. Všetko dôkladne premiešame. Potom panvicu zakryjeme pokrievkou a necháme asi minútku postáť mimo sporáka, aby zeleninou prešli všetky chute. Na záver môžeme pokvapkať troškou citrónovej šťavy.

Toto jedlo je hotové bleskovo a vďaka takejto rýchlej príprave si zachová veľa cenných vitamínov. Môžete si ho dopriať na teplo i na studeno a z použitého oleja nemusíte mať výčitky. Olivový olej je totiž zdravým tukom, vďaka ktorému vaše telo zužitkuje viac vitamínov, ktoré zelenina obsahuje. Veríme, že vám táto chutná a zdravá večera či obed zachutí. Prajeme vám dobrú chuť!

zdroj titulnej fotky: instagram/instagram, Jana, sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x