Batáty získali poslednú dobu naozaj veľkú popularitu a niet sa čomu čudovať. Sú výborné aj keď chcete schudnúť a sú skutočne zdravé. Pripraviť si dobré hranolky je však už hotové umenie.
Na batátové hranolky budeme potrebovať
- bataty
- soľ
- olivový olej
- rozmarín
- sladká paprika
- sušený cesnak
- kukuričný škrob
- voda
Batátové hranolky si pripravíme nasledovne
- Batáty si nakrájame na tenké hranolčeky. Dáme ich do misky so studenou vodou a necháme ich postáť buď polhodinu alebo aj cez noc.
- Batáty potom scedíme a vysušíme. Pokvapkáme ich olivovým olejom.
- Potom si vo vedľajšej miske zmiešame koreniny, v ktorých hranolčeky obalíme a poukladáme na plech.
- Pečieme asi 20 minút na 220 stupňoch. Keď sa dopečú, necháme ich odležať a až potom posolíme.