Ferrero Rocher torta

(4 / 5)

Každý dobre pozná lahodný a obľúbený dezert Ferrero Rocher. Hlavnou ingredienciou tohto talianskeho dezertu sú lieskové oriešky. Pri orieškoch zostaneme aj v tomto recepte. Práve lieskové oriešky tvoria základ tohto receptu. Jeho veľké plus je však aj nenáročnosť, stačí vám len hodinka času a upečiete ten najlepší koláč na svete.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Receitas Doce Gourmets (@receitas_docegourmets) on

Budeme potrebovať:

Cesto:

  • 4 vajíčka
  • 200 g práškového cukru
  • 140 g múky
  • 2 lyžice kakaa

Zmes na namáčanie:

  • 100 ml orechového likéru alebo orechového sirupu

Krém:

  • 230 g nutelly
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml 30% smotany na šľahanie

Výzdoba:

  • 12 kúskov čokolády Ferrero Rocher
  • 70 g lieskových orechov

Postup:

  • Na začiatok si oddeľte žĺtka od bielkov. Žĺtka miešajte s polovicou cukru asi 7 minút, kým sa nevytvorí nadýchaná a ľahká hmota. V druhej miske si zmiešajte bielka spolu so zvyškom práškového cukru tak, aby zvykla tuhá pena.
  • Zvyšné suché ingrediencie ako múka a kakaový prášok preosejte a zmiešajte dokopy. Následne zmiešajte veľmi zľahka vaječné žĺtka s cukrom spolu s bielkami. Pomaly pridajte 1/3 múkovej zmesi a miešajte. Takto opakujte kým nevznikne husté, no ľahké cesto. Hotové cesto pečte pri teplote 180 stupňov cca 35-40 minút. Keď je cesto hotové nechajte ho vychladnúť a rozdeľte ho na 3 časti.
  • Nutellu si nechajte v samostatnej miske. V druhej miske si zmiešajte mixérom šľahačku spolu s mascarpone asi 2 minúty. Do takto pripravenej zmesi pridávajte postupne nutellu.
  • Každú vrstvu natrite tvarohovou plnkou. Takto opakujte kým nie je koláč naplnený. Keď je koláč hotový polejte ho rozpustenou čokoládu zmiešanou so šľahačkou. Takto pripravený koláč posypte rozdrvenými ferrero rocher a orieškami. Dobrú chuť.

Gabriela, kwestiasmaku.com

Chutil ti tento recept?

komentárov

x