Cez víkend sme mali chuť na niečo sladké a keďže sa snažíme žiť zdravo celá rodina, tradičný koláč, v ktorom je klasická múka neprichádzal do úvahy. Keďže ale väčšinou varím a pečiem z toho, čo mám doma, podarilo sa mi vytvoriť skvelý recept na brownies, ktoré chutili výborne. Čokoládový koláč môžete mať na stole už za 30 minút a je to veľmi jednoduché.
Na fazuľové brownies budeme potrebovať:
- 1 plechovku červených fazúľ
- 1 hrnček cícerovej alebo mandľovej múčky
- polovica hrnčeka kakaa
- 3 PL jablkovej výživy
- 2 odmerky čokoládového proteínu
- škorica alebo perníkové korenie
- štipka soli
- 1 hrnček rastlinného mlieka
- 2 vajíčka
Postup:
- V miske si najskôr zmiešame cícerovú alebo mandľovú múku spolu s proteínom, soľou, škoricou a kakaom. V mixéri si rozmixujeme banány, premyté fazule a mlieko. Tieto dve zmesi spojíme a dobre premiešame. Na záver pridáme vajíčka a pridáme jablkovú výživu. Premixujeme ručným mixérom a cesto nalejeme do formy s papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 30 minút.
- Necháme vychladnúť, nakrájame a podávame napríklad s ovocím. Ak chcete, na vrch si môžete urobiť čokoládovú polevu, prípadne čokoládu pridajte do cesta. Dobrú chuť.
Lucia M.