Farebný biskupský chlebíček

Loading...
(0 / 5)

Populárna cukrovinka, ktorú veľa gazdiniek pečie na Veľkú noc ale aj na Vianoce, sa teší obľube malých aj veľkých už celé desaťročia. Vylepšení a rôznorodých receptov biskupského chlebíčka bolo mnoho. No rozhodne s tým najlepším variantom prišli, ako inak, králi kuchyne – Taliani.

Biskupský chlebíček podľa tohto veselého talianskeho receptu sa pripravuje s orechmi a kandizovaným ovocím a nezabúda ani na tradičnú receptúru, takže sa pečie bez tuku a prášku do pečiva, aby dobre vyschol. Tieto sušienky budete jednoducho milovať.

Budete potrebovať:

250g polohrubej múky

5 vajec

100g hrozienok

100g mandlí

100g lieskových orieškov

100g kandizovaného ovocia

200g práškového cukru

škorica podľa chuti

strúhaný zázvor podľa chuti

Postup prípravy:

V miske si najprv zmiešajte hrozienka a posekané kandizované ovocie a zalejte ich vriacou vodou, aby zmäkli. Vo vode ich nechajte odstáť približne 10 minút, potom ich sceďte a vytlačte z nich prebytočnú vodu.

Vymiešajte 4 vajcia s cukrom do krémova. Pridajte škoricu a zázvor, prípadne aj iné koreniny ako kardamón, muškátový oriešok, aníz, a pod. Za stále miešania prisýpajte k vajciam múku. Vyšľahajte ťahavé a husté cesto, konzistenciou podobné hustejšiemu medu. V prípade, že je cesto príliš riedke, pridávajte viac múky.

sovkusom.ru

Keď je cesto hotové, pridajte doň kandizované ovocie, hrozienka a všetky oriešky. Všetko jemne premiešajte, aby sa ingrediencie rovnomerne dostali do cesta.

sovkusom.ru

Cesto môžete vyliať do formy, alebo ho pečte na plechu vystlanom papierom na pečenie vo forme bochníka. Formu na chlebík si vymastite maslom a vysypte múkou. Vylejte do nej cesto a nakoniec ho potrite jedným rozšľahaným vajcom. Pečte približne 30 minút pri teplote 200 stupňov.

sovkusom.ru

Po vytiahnutí z rúry nečakajte, kedy chlebík vychladne. Vyklopte ho a ešte horúci krájajte na 15-20mm hrubé plátky. Usporiadajte plátky na mriežku a vráťte ich do rúry na ďalších 5-7 minút, aby dobre vyschli.

sovkusom.ru

Vo všetkých krajinách sveta sú sušienky najchutnejšie s čajom, no v Taliansku si tento recept najradšej vychutnávajú pri kvalitnej káve. Možno by sme sa nimi mohli inšpirovať. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x