Farebné koláčiky z tvarohového cesta

Loading...
(5 / 5)

Nádherne žlté šťavnaté koláčiky pečené v papierových košíčkoch sú snom každého maškrtníka. Nepotešia len chuťové poháriky, ale aj vaše oči. Ich zafarbenie im dodáva jedna netradičná surovina, ktorú zväčša používame do príprav mäsových omáčok.

Počujete dobre. Tajomstvo koláčikov sa skrýva v kurkume. Zvyčajne ju pridávame k číne, alebo k dusenému mäsku. Málokto však vie, že kurkuma sa vynikajúco hodí aj do koláčov a ciest a navyše dodáva skvelú chuť.

Budeme potrebovať:

5 vajec

200g jemného tvarohu

190g hladkej múky

230g škrobu

250g kryštálového cukru

250g masla

150g hrozienok

10g vanilkového cukru

10g prášku do pečiva

15g kurkumy

trochu citrónovej šťavy

maminaplaneta.com

Postup prípravy:

4 vajcia si rozšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom. Vylejeme do misy s tvarohom a dobre premiešame. Pridáme maslo a 210 g škrobu. Dôkladne premiešame. Následne pridáme múku, prášok do pečiva a na záver hrozienka a kurkumu. Premiešame už len ručne.

maminaplaneta.com

Cesto vylejeme do veľkých košíčkov

maminaplaneta.com

Pečieme približne 50-60 minút pri teplote 190 stupňov.

maminaplaneta.com

Kým sa tvarohové košíčky pečú, pripravíme si polevu.

Žĺtok si oddelíme od bielka. Bielok si vyšľaháme s trochou cukru do peny. Potom k bielku pridáme 20g škrobu a trochu citrónovej šťavy a miešame do zhustnutia.

Po upečení navrstvíme na koláče bez toho, aby sme ich vyberali z papierových košíčkov.

Tento recept je veľmi nenáročný a je vhodný tak pre návštevu ako na dlhé cesty na dovolenku. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x