Ak máte radi neokukané recepty, ktoré sú chutné a zároveň jednoduché na prípravu, tento sa stane vaším favoritom. Zamilujete si ho na prvé zahryznutie. Ideálny je k popoludňajšiemu čaju, mlieku, alebo len tak, ako jednohubka pre návštevu.
Ide o netypický sušienkový recept, ktorý nie je z vajec ani masla. Ideálny recept pre alergikov! Výsledok je však rovnako chrumkavý, voňavý a chutný, ako keby tam obe kalorické ingrediencie boli.
250g hrudkovitého tvarohu
100g jogurtu, alebo kefíru
250g múky
1-2 jablká
10 PL kryštálového cukru
štipka soli
škorica
Pri príprave jednoduchých koláčikov začneme s tvarohom. Dôkladne ho vymixujeme v mixéri a pridáme 9 polievkových lyžíc cukru a soľ. Opäť všetko vymiešame.
Keď sú suroviny zmiešané, pridáme kefír a po ňom pomaly prisýpame múku. Vypracujeme cesto, ktoré by malo byť vo výslednej fáze mäkké, no pružné a formovateľné.
Jablká si narežeme na plátky, aby sa nám dobre prepiekli.
Cesto si vyvaľkáme približne do hrúbky 2-3mm a vyrežeme malé štvorčeky veľké asi 5x5cm.
Do štvorčekov naukladáme plátky jabĺk a posypeme škoricou a zvyšným cukrom.
Potom jabĺčko zabalíme, ako je na obrázku a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 minút do zlatista.
Hotové sušienky pocukríme a podávame, kým sú teplé. Z týchto koláčikov budete mať hotový zážitok! Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (Monika), takprosto.cc