Na raňajky ale aj ku kávičke. Ak máte radi bábovku, dobre viete, že sa dá pripraviť na tisíc spôsobov. My vám prinášame klasický recept, kedy je cesto jemné a vláčne ako pavučinka. Stačí si cesto rozdeliť na dve časti, do jedného pridať kakao a dvojfarebn´á bábovka je na svete. Ako ju máte najradšej? Suchú alebo s maslom alebo nutellou? Špeciálna surovina? Predsa Salko.
Na Dvojfarebnú hrnčekovú bábovku budeme potrebovať:
Kakaová časť:
- 3/4 hrnčeka polohrubej múky
- 1/4 hrnčeka kakaa
- 1/2 hrnčeka cukru
- 1 práškový cukor
- štipka soli
- 5 PL oleja
- 2 veľké vajíčka
- 1/2 hrnčeka kyslej smotany alebo bieleho jogurtu
Svetlá časť:
- 1 plechovka sladkého kondenzovaného mlieka
- 11/2 hrnčeka mlieka
- 6 vajíčok
- 1 lyžička vanilkového cukru alebo extraktu
Postup:
- Najskôr si pripravíme kakaovú časť. V miske si zmiešame múku, kakao, cukor, prášok do pečiva a soľ. Všetky suché ingrediencie dobre premiešame. Následne pridáme smotanu, olej a vajíčka a krátko, no dobre premiešame. Dno plechu si vymastíme a môžeme tam naliať cesto.
- Následne si v miske pripravíme svetlú časť. Kondenzované mlieko zmiešame s mliekom a vajíčkami. Dobre vymiešame do hustého cesta a opatrne nalejeme na kakaovú hmotu. Celú formu môžeme dať na plech, do ktorého vlejeme asi liter teplej vody. Dáme do rúry a pečieme asi 45 minút na cca 180 stupňoch Celzia. Ešte predtým, ako bábovku vyklopíme, necháme ju v chladničke stuhnúť asi 4 hodiny. Dobrú chuť.